Ce este Tenis de picior?

Tenis de picior

Pe un teren împărțit cu un fileu de 1,10 m înălțime, in aer liber sau in sală, două echipe formate din unu, doi sau trei jucători urmăresc să obțină un punct, lovind mingea cu orice parte a corpului cu excepția mâinilor, făcând-o să sară în suprafața de joc a adversarului într-un mod prin care să facă dificil pentru cealaltă echipă să o întoarcă peste fileu.
piua

Reguli și discipline

În futnet există trei discipline determinate de numărul de jucători: simplu, dublu și triplu.

Regulile de bază stabilite de către regulamentul de Futnet ale UNIF sunt următoarele:

Simplu: un jucător, două atingeri, o cădere la toate categoriile, dimensiunile terenului 9 m* 12,8 m.

​Dublu: doi jucători, până la trei atingeri (nu două atingeri consecutive de către acelaș jucător), o singură cădere admisă pentru masculin și două căderi admise pentru feminin și juniori, dimensiunile terenului 9 m*12,8 m.

​Triplu: trei jucători, până la trei atingeri (nu două atingeri consecutive de către acelaș jucător), o cădere admisă pentru masculin și două căderi pentru feminin și juniori, dimensiunile terenului 9 m*18 m.

Mingea și sistemul de punctare

Mingea de futnet poate aminti de mingea de fotbal ca mărime, dar este lipită, formată din 32 de aplicații, de culoare alb-negru, din piele sintetică sau naturală și când este umflată corespunzător ar trebui să sară mai mult de o jumătate de metru.

Echipa marchează un punct de fiecare dată când adversarul comite o greșeală, de exemplu: pasează mingea în fileu, lovește mingea în afara terenului, atinge fileul, acelaș jucător atinge mingea de două ori consecutiv (excepție la simplu), atinge mingea cu mâna sau brațul și altele.

Pentru a câștiga meciul, echipa trebuie să câștige două seturi. Un set este câștigat de echipa care a cumulat prima 11 puncte cu o diferență minimă de 2 puncte (ex.11:9), dacă nu, setul este terminat când una dintre cele două echipe face 15 puncte.

Hai la joacă!

Ca să te joci n-ai nevoie de experiență, doar de voie bună și de prietenii potriviți alături.
Dacă doriți să faceți o rezervare, vă rugăm să ne contactați.
piua